Ben Amics presenta la Diagnosis LGTBI de Palma sobre las necesidades y situaciones de violencias de este colectivo en la ciudad.
31.05.2022 (Palma)
La entidad Ben Amics, Associació LGTBI de les Illes Balears, publicó ayer su Diagnosis LGTBI de Palma con una participación de 280 personas LGTBI a través de un cuestionario online que se ha difundido entre los meses de diciembre y mayo.
Entre los resultados que se han publicado se evidencia que el 69,60% de las personas LGTBI de Palma han sufrido discriminación, mientras que el 54,30% afirman sufrirla en la ciudad. De hecho, un 19,70% ha afirmado sufrir discriminación en servicios públicos o por parte del personal de las administraciones dando con la presunción de heterosexualidad o cisexualidad.
Destaca la tasa de desempleo de las mujeres trans* que se sitúa en 66,70%, cifras de las que Ben Amics ya alertaba en su Diagnosis sobre la realidad de las personas trans* a nivel autonómico, dónde se obtuvo que el 60% de las personas trans* estaba en situación de desempleo. La entidad señala también que 1 de cada 10 personas LGTBI de Palma afirma haber sufrido discriminación en su puesto de trabajo (11,90%) por parte de sus compañeros (hombres). A las desigualdades y exclusión histórica de este colectivo, se suma que hasta el 52,80% afirman haber sufrido discriminación/acoso durante las etapas educativas obligatorias.
Finalmente, otro de los aspectos sobre los que se ha encuestado han sido las acciones de inclusión LGTBI del Ayuntamiento de Palma. En total, de toda la muestra se ha obtenido una nota media de un 4,73 sobre 10 (1,89 sobre 4, desviación típica del 0,67), lo que situaría las políticas municipales LGTBI en un “insuficiente”.
CAT
El 69,60% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació
Ben Amics presenta la Diagnosi LGTBI de Palma sobre les necessitats i situacions de violència d’aquest col·lectiu a la ciutat.
31.05.2022 (Palma)
L’entitat Ben Amics, Associació LGTBI de les Illes Balears, va publicar ahir la seva Diagnosi LGTBI a Palma amb una participació de 280 persones LGTBI mitjançant un qüestionari online que es va difondre entre els mesos de desembre i maig.
Entre els resultats que s’han publicat s’evidencia que el 69,60% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació, mentre que el 54,30% afirmen patir-la a la ciutat. De fet, un 19,70% ha afirmat patir discriminació a serveis públics o per part del personal de les administracions donant per fet la presumpció d’heterosexualitat o cisexualitat.
Destaca la taxa d’atur de les dones trans* que es col·loca en 66,70%, dades de les que Ben Amics ja donava la veu d’alarma en la seva Diagnosi sobre la realitat de les persones trans* a nivell autonòmic, on es va obtenir que el 60% de les persones trans* es trobava en situació d’atur. L’entitat assenyala també que 1 de cada 10 persones LGTBI de Palma afirma haver patit discriminació al seu lloc de feina (11,90%) per part dels seus companys (homes). A les desigualtats i exclusió històrica d’aquest col·lectiu, s’afegeix que el 52,80% afirma haver patit discriminació durant les etapes educatives obligatòries.
Finalment, altre dels aspectes sobre els que s’ha enquestat han sigut les accions d’inclusió LGTBI de l’Ajuntament de Palma. En total, de tota la mostra s’ha obtingut una nota mitja d’un 4,73 sobre 10 (1,89 sobre 4, desviació típica del 0,67), el que situaria les polítiques municipals LGTBI amb un “insuficient”.